Pogoji uporabe

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Vezenina so v lasti podjetja Vezenina, Maša Sever s.p. in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZD in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Podatki o podjetju:

Vezenina, Maša Sever s.p.

Rakuševa ulica 24,

1000 Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0000 8757 992 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)  

Matična Številka: 6702775000

Davčna Številka: 15344606 (nismo davčni zavezanec)

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z vsako transakcijo, opravljeno preko naše spletne strani, izrazite strinjanje z navedenimi pogoji. 

 

Način naročanja:

- osebno v trgovini Vezenina v Ljubljani (Stari trg 4)
- po telefonu 040524664 v odpiralnem času trgovine Vezenina (10:00 – 20:00)
- preko e-pošte info@vezenina.com
- preko spletne trgovine www.vezenina.com


Naročanje preko spletne trgovine:


1. Izberite izdelek, določite barvo artikla, barvo napisa, besedilo po želji, dekoracijo na koncu vezenja ter pri izdelkih, ki imajo to možnost tudi motiv in velikost izdelka.

2. Vpišite količino izdelkov in vnos potrdite s pritiskom na gumb V košarico.

3. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate v zavihku Košarica.

4. Ko želite nakup zaključiti, kliknete gumb Nakup. Še enkrat preglejte naročilo in ga potrdite s klikom na gumb Naprej. Naročilo lahko sprovedete tako, da se prijavite, pri čemer se bodo vsi vaši podatki shranili in jih boste lahko uporabili pri svojem naslednjem naročilu. Če ne želite, da se vaši podatki shranijo, pa lahko naročilo opravite tudi kot gost. V tem primer boste morali ob naslednjem naročilu vse podatke vnašati znova. Program bo od vas zahteval vse potrebne podatke za pošiljanje naročila, e-naslov in telefon, ki ju bomo uporabili v primeru, da bomo glede vašega naročila potrebovali dodatne informacije.

5. Hranjenje podatkov: podatki o vašem naročilu bodo v shranjeni v sistem e-trgovine Vezenina. Račun bo priložen naročenim izdelkom v pošiljki razen, če nas izrecno ne obvestite, da naj ga ne priložimo pošiljki - na primer v primeru, da je prejemnik obdarovanec. V tem primeru Vam ga bomo poslali ločeno od pošiljke po pošti na naslov, ki nam ga boste sporočili.  Vaše podatke bomo uporabili zgolj za obveščanje o statusu naročila in za pošiljanje.

6. Rok obdelave naročila: Vaše naročilo bo obdelano najkasneje v 2 delovnih dneh.
V tem času bomo vaše naročilo potrdili in vam sporočili, kdaj bodo naročeni izdelki pripravljeni za odpremo.Če si med obdelavo naročila premislite, nam bo čim prej javite in naročilo bomo popravili.

7. Prevzem in dostava: Izdelke Vam pošljemo po pošti v 2 do 5 delovnih dneh, lahko pa jih prevzamete tudi osebno v trgovini Vezenina v Ljubljani (Stari trg 4).

8. Način plačila: Plačate lahko po predračunu s položnico (univerzalni plačilni nalogom UPN).

9. Stroški pošiljanja: Strošek pošiljanja je 5,00 EUR in velja za Slovenijo. Za tujino je strošek pošiljanja po dogovoru.

10. Garancija: vsi izdelki iz trgovine Vezenina so kakovostni in tudi kakovostno izvezeni. Če naletite na izdelek z napako, ga lahko vrnete. Izdelek bomo popravili ali zamenjali.

11. Cene: Vse cene so v EUR. Redne cene v spletni trgovini veljajo v trenutku oddaje naročila.
Če se cena na dan naročila spremeni, omogočimo kupcu nakup po ceni, ki je zanj ugodnejša.

12. DDV: DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)

13. Spletne cene: Spletne cene veljajo za izbrane izdelke, ki so trenutno aktualni in vam jih želimo ponuditi po posebej ugodni ceni. Spletne cene izbiramo po lastni presoji in zanje veljajo enaki pogoji kot za vse ostale izdelke. Spletne cene so časovno omejene. Spletne cene veljajo izključno za nakup preko spletne trgovine.

14. Pravica do odstopa od pogodbe: Skladno s 43.č členom, 5. točka, 2. odstavek, stranka nima pravice odstopa od pogodbe, saj so vsi izdelki iz naše spletne trgovine narejeni po natančnih navodilih posameznega kupca in so prilagojeni njegovim potrebam. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni izdelki niso primerni za vračilo.

15. Izdelava po naročilu: Ob naročilu izdelkov v z vezenjem bodite pozorni, da naročite izdelek ustrezne velikosti in da ste pravilno napisali besedilo. Vračila in menjave niso mogoče.

16. Reklamacije: Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti, in računa.

17. Zaloga: Ponudba v spletni trgovini je informativna, zaloga ni konstantna. Izdelke izvezemo sproti.

18. Opozorilo: Slike so simbolične.

19. Pridržujemo si pravico do spremembe ponudbe in cen brez napovedi.

20. Spletna trgovina www.vezenina.com in vsi podatki na njej, slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Vezenina, Maša Sever s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.